Tony Sergeant

Tony Sergeant is gediplomeerd kinesist; heeft een jarenlange carrière als profvoetballer achter de rug en heeft een trainersdiploma UEFA A Elite Youth.

Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge; keerde tijdens zijn studie kinesitherapie in 1995 terug naar SK Deinze, waar hij in de A-kern van de tweedeklasser terechtkwam. In 2000 verhuisde hij naar Antwerp, waar hij vier seizoenen speelde in eerste klasse. In 2004 werd hij door SV Zulte Waregem weggehaald.  Het seizoen 2005-2006 was een echt succesverhaal. Hij scoorde 10 keer in de competitie; Zulte Waregem won de Beker van België en mocht in het seizoen 2006-2007 in de UEFA Cup aantreden tegen ploegen als Lokomotiv Moskou, Austria Wien, Sparta Praag, Espanyol Barcelona, Ajax en Newcastle.

Na dat seizoen stond hij in de belangstelling van heel wat ploegen en verhuisde hij naar het Italiaanse AS Bari, dat in de Serie B aantrad. Hij kwam in Bari vijf keer aan de aftrap. Na de winterstop werd hij uitgeleend aan Cercle Brugge, waar hij nog 13 wedstrijden speelde en 4 keer scoorde. In mei 2008 nam Cercle hem definitief over van AS Bari. Hij tekende een contract dat hem tot 2012 aan de Brugse vereniging bond. 

Van 2012 tot 2014 was hij trainer bij de beloften van KAA Gent waarna hij de technische staf van KAA Gent verliet om zijn grote droom te realiseren door in Deinze een eigen sport- en trainingscentrum 'Sport&Talent' op te starten voor personal coaching, blessurepreventie, revalidatietherapie en voetbalspecifieke training. Hierbij gebruikt hij zijn expertise als profvoetballer in combinatie met zijn medische achtergrond als kinesist en zijn ervaring als coach.

Tony Sergeant
Tony Sergeant
Tony Sergeant

Ik wens meer info!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op.

Voornaam *
Naam *
Telefoon
E-mail *
Uw vraag/opmerking